segmentointi-transparent

Segmentointi

Millaista yleisösi on eri kanavissa? Mikä heitä oikeasti kiinnostaa ja millaiset aiheet heitä puhututtavat? Segmentointi on keino jakaa halutun aihepiirin tai brändin oma yleisö tarkkaan määrittyviin, todelliseen käyttäytymiseen perustuviin segmentteihin.

Kasvata kanavasi yleisöä

Tunnista sosiaalisen median kanavasi yleisöstä, mitä ryhmiä hittipostauksesi ovat onnistuneet liikuttamaan ja mistä käyttäytymiseen pohjautuvista segmenteistä se koostuu. Analyysin avulla saat suoraan tehokkaasti hyödynnettävää tietoa uusien potentiaalisten yleisöjen houkuttelemiseksi. Segmentoimme haluamasi sosiaalisen median kanavan yleisön ja kerromme, mitkä sisällöt kutakin segmenttiä puhuttelevat.

 • Sosiaalisen median kanavan yleisön segmentointi
 • Segmenttikohtaiset demografiat
 • Segmenttikohtaisesti toimivat sisällöt
 • Potentiaalisten yleisöjen tunnistaminen

Case: Äitibloggarit

0
Segmentin koko
+ 0 %
Aktiivisuus suhteessa keskivertoyleisöön
0 %
Naisten osuus
0 %
Kuuluu sitoutuneimpaan 20%:iin

Meistä sanottua

 • Lastenklinikoiden Kummien sosiaalisen median yleisön segmentointi auttoi markkinoinnin kohdentamisessa.

  "Segmentointi auttoi meitä tavoittamaan uusia Kummeista kiinnostuneita ja potentiaalisesti kiinnostuneita ihmisiä."

  Matti Valli, Viestintä- ja markkinointipäällikkö Lastenklinikoiden Kummit ry
 • Asiakkuustalo Fundament auttoi verkostoanalyysin avulla asiakastaan tunnistamaan uuden, kartoittamattoman markkina-alueen sekä löytämään tärkeitä b-to-b-vaikuttajia.

  ”Oli aivan toisenlaista käydä asiakkaan kanssa keskustelu markkinoinnin investoinneista, kun kykenimme analyysin avulla osoittamaan, että asiantuntijakeskustelu oli todella olemassa ja meillä mahdollisuus päästä vaikuttavalla tavalla mukaan siihen.”

  Minna Lenander Strategi, Asiakkuustalo Fundament
 • Yara International kartoitti verkostoanalyysin avulla strategisesti tärkeää keskustelumaastoa. Analyysi auttoi osoittamaan oman toiminnan vaikuttavuuden sosiaalisessa mediassa sekä organisaatiota ymmärtämään entistä paremmin uusia toimintaympäristöjä.

  ”Analyysi oli todella helppo ostaa ja saimme paljon hyödynnettävää budjettia rikkomatta.”

  Lauri Heimala Marketing Manager, Yara International
 • Maa- ja metsätalousministeriössä haluttiin lisätä ymmärrystä hankkeen kohderyhmistä ja terävöittää viestinnän sisältöjä osana maaseutuohjelman viestintää.

  ”Analyysin avulla saimme varmistuksen siitä, että tavoitamme kohderyhmämme, mutta opimme myös laajentamaan näkökulmaamme uusien kohderyhmien tavoittamiseksi.”

  Annukka Lyra Senior Specialist, Maa- ja metsätalousministeriö
 • ”Rauhallinen ja selkeä kouluttaja, jonka esimerkit ja tehtävät olivat hyviä ja konkreettisia. Valmennus auttoi meitä yksikössä eteenpäin sosiaalisen median suunnittelun ja tekemisen kanssa.”

  Mirella Lähteenmäki Head of Corporate Relations, Aalto University.

Kirjoita hakusi ja paina Enter.