brandi_maine_analyysi-mobiili

Brändi- ja maineanalyysi 360°

Selvitämme tekoälyn avulla, mitä brändistäsi tai organisaatiostasi puhutaan digitaalisessa mediassa kattavasti ja tehokkaasti. Tulokset ja näkemys tarvittaessa alle viikossa.

 • Analyysin toteuttaminen on tilaajalle kevyttä, se vaatii vain tunnin suunnittelupalaverin ja tunnin purkupalaverin.
 • Tulokset saat jopa viikossa.
 • Asiantuntijoillamme on kokemus sadoista analyyseistä kymmeniltä eri toimialoilta.
 • Analyysi voidaan toteuttaa myös koko toimialaa koskevista keskusteluista, jolloin saat kattavan käsityksen brändisi tai organisaatiosi toimintaympäristöstä ja kilpailijoista.

Selvitä näkyvyytenne strategisissa keskusteluissa

Onko brändisi tai organisaatiosi kokonaiskuvan muodostaminen strategista suunnittelua varten hankalaa? Pohjautuuko raportoinnin tilannekuvasi dataan? Mitä teistä puhutaan somessa? Entä uutismediassa?

Brändianalyysi 360° tuo digitaaliset mediat yhteen ja auttaa sinua vertailemaan, millä tavalla brändisi tai organisaatiosi näkyy niin sosiaalisessa mediassa kuin uutismediassakin. Tekoälymme löytää keskusteluista niiden piilevät aiheet ja tunnesävyt.

Tilannekuva brändistäsi tekoälyllä

Onko brändisi tai organisaatiosi kokonaiskuvan muodostaminen strategista suunnittelua varten hankalaa? Pohjautuuko raportoinnin tilannekuvasi dataan? Mitä teistä puhutaan somessa? Entä uutismediassa?

Brändianalyysi 360° tuo digitaaliset mediat yhteen ja auttaa sinua vertailemaan, millä tavalla brändisi tai organisaatiosi näkyy niin sosiaalisessa mediassa kuin uutismediassakin. Tekoälymme löytää keskusteluista niiden piilevät aiheet ja tunnesävyt.

Palvelu sisältää

 • Brändisi tai organisaatiosi näkyvyys eri sosiaalisen median kanavissa ja uutismedioissa (avoimesti saatavilla oleva data)
 • Puheenaiheet, joiden yhteydessä brändinne tai  organisaationne esiintyy
 • Tunneanalyysi käydyistä puheenaiheista – mikä herättää tunteita? Mitä tunnesävyjä löytyy?
 • Aikajana merkittävimmistä tapahtumista uutismediassa ja sosiaalisessa mediassa
 • Nousevat ja laskevat trendiaiheet
 • Suosituimmat uutismediat ja niiden juttuaiheet
 • Tulosten purku asiantuntijoiden kanssa etätapaamisessa (1 h)

Meistä sanottua

 • Lastenklinikoiden Kummien sosiaalisen median yleisön segmentointi auttoi markkinoinnin kohdentamisessa.

  "Segmentointi auttoi meitä tavoittamaan uusia Kummeista kiinnostuneita ja potentiaalisesti kiinnostuneita ihmisiä."

  Matti Valli, Viestintä- ja markkinointipäällikkö Lastenklinikoiden Kummit ry
 • Asiakkuustalo Fundament auttoi verkostoanalyysin avulla asiakastaan tunnistamaan uuden, kartoittamattoman markkina-alueen sekä löytämään tärkeitä b-to-b-vaikuttajia.

  ”Oli aivan toisenlaista käydä asiakkaan kanssa keskustelu markkinoinnin investoinneista, kun kykenimme analyysin avulla osoittamaan, että asiantuntijakeskustelu oli todella olemassa ja meillä mahdollisuus päästä vaikuttavalla tavalla mukaan siihen.”

  Minna Lenander Strategi, Asiakkuustalo Fundament
 • Yara International kartoitti verkostoanalyysin avulla strategisesti tärkeää keskustelumaastoa. Analyysi auttoi osoittamaan oman toiminnan vaikuttavuuden sosiaalisessa mediassa sekä organisaatiota ymmärtämään entistä paremmin uusia toimintaympäristöjä.

  ”Analyysi oli todella helppo ostaa ja saimme paljon hyödynnettävää budjettia rikkomatta.”

  Lauri Heimala Marketing Manager, Yara International
 • Maa- ja metsätalousministeriössä haluttiin lisätä ymmärrystä hankkeen kohderyhmistä ja terävöittää viestinnän sisältöjä osana maaseutuohjelman viestintää.

  ”Analyysin avulla saimme varmistuksen siitä, että tavoitamme kohderyhmämme, mutta opimme myös laajentamaan näkökulmaamme uusien kohderyhmien tavoittamiseksi.”

  Annukka Lyra Senior Specialist, Maa- ja metsätalousministeriö
 • ”Rauhallinen ja selkeä kouluttaja, jonka esimerkit ja tehtävät olivat hyviä ja konkreettisia. Valmennus auttoi meitä yksikössä eteenpäin sosiaalisen median suunnittelun ja tekemisen kanssa.”

  Mirella Lähteenmäki Head of Corporate Relations, Aalto University.
 • ”Optifluence auttoi meitä seuraamaan Twitter-kampanjaamme ja toi esiin muutokset keskusteluiden teemoissa ja niiden näkyvyydessä. Lisäksi analyysi osoitti, miten pystyimme vaikuttamaan päivän agendaan ja saamaan eri ryhmittymiä liikkeelle.”

  Ulla Ala-Ketola Viestintäasiantuntija, Suomen ympäristökeskus SYKE
 • Optifluence toteutti valtionhallinnon ilmastoviestintää koordinoivalle ilmastoviestinnän ohjausryhmälle (ILVO) Twitter- ja keskustelupalstojen analyysin ilmastokeskustelusta Suomessa.

  ”Optifluencen analyysi antoi kokonaisvaltaisen tilannekuvan ilmastokeskustelusta Suomessa. Analyysi paljasti kiinnostavia yksityiskohtia, kuten vaikuttavimmat keskustelijat, ryhmän jäsenten omat positiot keskustelussa ja eri toimijoita yhdistävät keskustelunaiheet.”

  Kaisa Ryynänen viestintäasiantuntija, ympäristöministeriö (ILVOn pj. 2020–2021)
 • Sisäministeriössä haluttiin tutkia koronapandemiaan liittyvää keskustelua sosiaalisen median kanavissa.

  ”Pystyimme osoittamaan puolueettomasti toimintamme vaikuttavuuden Virtuaalivappu-kampanjassa. Yhteistyömme Optifluencen kanssa on ollut pitkäkestoista ja auttanut suuresti tilannekuvan ja -ymmärryksen muodostamisessa.”

  Eriikka Koistinen sisäministeriön viestintäjohtaja

Start typing and press Enter to search